• Τα πέντε πράγματα που κάθε ηχολήπτης πρέπει να ξέρει! (μέρος 4ο)
  0 Comment 303

  Τα πέντε πράγματα που κάθε ηχολήπτης πρέπει να ξέρει! (μέρος 4ο)

  BLOG, Εκπαίδευση
  Με τον όρο gain structure περιγράφεται η διαχείριση των τάσεων μεταξύ των σταδίων του σήματος για τη μεγιστοποίηση της αναλογίας σήματος προς θόρυβο (S/N ratio) για την αποφυγή υπερφόρτωσης του ήχου, παραμορφώσεων και θορύβου.
 • Τα πέντε πράγματα που κάθε ηχολήπτης πρέπει να ξέρει! (μέρος 3ο)
  0 Comment 255

  Τα πέντε πράγματα που κάθε ηχολήπτης πρέπει να ξέρει! (μέρος 3ο)

  BLOG, Εκπαίδευση
  Τώρα που γνωρίζουμε τα πάντα γύρω από τον νόμο του Ohm,βάζω στοίχημα ότι θα ευχόσασταν να υπήρχαν και μαγικές συσκευές που θα σας έδειχναν το ρεύμα σε μία μπαταρία η κάποια πηγή ενέργειας,το ρεύμα σε ένα κύκλωμα ή την αντίσταση ενός καλωδίου.
 • Τα πέντε πράγματα που κάθε ηχολήπτης πρέπει να ξέρει! (μέρος 2ο)
  0 Comment 290

  Τα πέντε πράγματα που κάθε ηχολήπτης πρέπει να ξέρει! (μέρος 2ο)

  BLOG, Εκπαίδευση
  Αν έχετε κατανοήσει αυτόν τον τύπο, μπορείτε εύκολα να μετρήσετε την τάση, το ρεύμα και την αντίσταση, εάν σας δίνονται τα άλλα δύο. Ακόμα μπορείτε να κατανοήσετε τα βασικά κυκλώματα και πολλούς τύπους απλών ηλεκτρικών συσκευών.
 • Τα πέντε πράγματα που κάθε ηχολήπτης πρέπει να ξέρει! (μέρος 1ο)
  0 Comment 591

  Τα πέντε πράγματα που κάθε ηχολήπτης πρέπει να ξέρει! (μέρος 1ο)

  BLOG, Εκπαίδευση
  Εάν ξέρεις πώς να ξεγυμνώνεις ένα καλώδιο και να κάνεις μία σύνδεση με ένα γυμνό σύρμα, μπορείς να φτιάξεις καλώδια στο μήκος που θέλεις και να ξαναχρησιμοποιήσεις μεγάλες ποσότητες κατεστραμμένου καλωδίου- πράγμα ιδιαίτερα χρήσιμο.
 • Matrix mixer

  Matrix mixer

  BLOG, Εκπαίδευση
  Ένα matrix μίξερ μπορεί να συνεργαστεί με μεγαλύτερες κονσόλες μίξης , ή μπορεί να λειτουργεί και αυτόνομα . Έχουν πάντα δρομολόγηση (routing) και έλεγχο στάθμης (level control). Μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν και επιπλέον χαρακτηριστικά. Matrix μίκτες χρησιμοποιούνται συχνά για να σταλούν σήματα ήχου σε διαφορετικά μεγάφωνα και ζώνες. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να παρέχουν στον παραγωγό ή το διευθυντή για τη μίξη ενός έργου (μουσικού ή μη) για την τηλεόραση, γιά ταινίες ή στούντιο ηχογράφησης.
 • Προσομοίωση ενισχυτή (Amplifier modeling)

  Προσομοίωση ενισχυτή (Amplifier modeling)

  BLOG, Εκπαίδευση
  Ως μέρος ενός DAW ( digital audio workstation), το amp modeling μπορεί να εφαρμόζεται σε ένα σήμα κιθάρας που έχει ηχογραφηθεί "καθαρά"* (Direct Connection), προκειμένου να επιτευχθεί ο ήχος ενος ενισχυτή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Η διαδικασία αυτή έχει το πλεονέκτημα ότι είναι δυναμική. Μπορείτε δηλαδή να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του ενισχυτή χωρίς να υποχρεώσετε τον μουσικό να επανηχογραφήσει το κομμάτι.
 • Ήχος (Φυσική, κύματα,χαρακτηριστικά )

  Ήχος (Φυσική, κύματα,χαρακτηριστικά )

  BLOG, Εκπαίδευση
  Ο ήχος είναι η αίσθηση που προκαλείται λόγω της διέγερσης των αισθητηρίων οργάνων της ακοής από μεταβολές πίεσης του ατμοσφαιρικού αέρα. Αυτές οι μεταβολές διαδίδονται με τη μορφή ηχητικών κυμάτων. Πολλές φορές στην πράξη, ο όρος χρησιμοποιείται ως ταυτόσημος με την έννοια των ηχητικών κυμάτων - για παράδειγμα, συνηθίζεται η έκφραση διάδοση του ήχου (αντί του ορθότερου διάδοση των ηχητικών κυμάτων).
 • 18 σπουδαία μουσικά ντοκιμαντέρ

  18 σπουδαία μουσικά ντοκιμαντέρ

  BLOG, Ενημέρωση
  Από τις 30 Μαρτίου μέχρι τις 5 Απριλίου το IN-EDIT επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και παρουσιάζει τις σπουδαιότερες ιστορίες από τα παρασκήνια της παγκόσμιας μουσικής. 18 σπουδαία μουσικά ντοκιμαντέρ συνθέτουν το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης.

Back to Top