Sylvia Massy… σαν σε όνειρο !

ένα άρθρο με  λόγια του Μανώλη ….

Πριν μισό χρόνο περίπου είχα μία κουβέντα με τον καλό φίλο, συνάδερφο και συνεργάτη Γιώργο Ασπιώτη για το πώς εξελίσσονται τα πράγματα γύρω από την ηχοληψία στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης.

Πάνω στην κουβέντα του είπα ότι θέλω να ξεφύγω από την μιζέρια της ελληνικής πραγματικότητας και ότι σκέφτομαι να διοργανώσω σεμινάρια με Διεθνούς φήμης ProducersEngineers. Ο Γιώργος μου απάντησε: «Τέλεια, θα ξεκινήσεις με την Sylvia Massy». «Μέσα» του αποκρίθηκα «αλλά θα συμμετέχεις και εσύ».

Έτσι απλά το αποφασίσαμε και έτσι απλά φτιάχτηκε και ξεκίνησε η Ollandezos Productions το ταξίδι των σεμιναρίων και των παραγωγών με πρώτη αφετηρία την θρυλική Producer, Mixer, Sound Engineer, Συγγραφέα και Καλλιτέχνη, Sylvia Massy.


Θέλω να την ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μας έδωσε να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας και να μάθουμε καινούριες τεχνικές πάνω στην ηχογράφηση, μίξη και παραγωγή.

Η επιλογή της Sylvia αποδείχτηκε άριστη και πέραν των προσδοκιών μας.

Μας καθήλωσε με τις γνώσεις της, τον τρόπο σκέψης της πάνω στο αντικείμενο μας και πάνω απ’ όλα με την ευγένεια της. Κάνοντας έναν απολογισμό του σεμιναρίου, από την μία είμαι πολύ χαρούμενος που το εγχείρημα μας στέφθηκε με τεράστια επιτυχία και από την άλλη δεν σας κρύβω την απογοήτευση μου από την μη προσέλευση των Ελλήνων (πρωτοκλασσάτων) παραγωγών-ηχοληπτών studio.

Το 50 % των συμμετεχόντων ήρθε από το εξωτερικό (Αυστραλία, Γαλλία, Ιταλία, Αγγλία, Κύπρο), το 20% από την Ελληνική περιφέρεια.


Ευχαριστώ μέσα από την καρδία μου όλους αυτούς που στήριξαν τη νέα αυτή προσπάθεια και είναι: οι συμμετέχοντες που δεν τα ξέρουν όλα και ήρθαν να μάθουν, οι
SixForNine (The Band), ο Θοδωρής Κάτσικας (23), ο συνοδοιπόρος Γιώργος Ασπιώτης (ευχαριστώ αδερφέ για όλη την βοήθεια και την στήριξη στις δύσκολες στιγμές) και οι χορηγοί μας: Audigys,  Shure Soundmaze Neoklis Efthimiadis, Boutique Audio Store, Drumworld, GAS Pickups, Manos Backline Services, aLive.gr, Rockpages.gr, RockOverdose.gr.

Τέλος να ευχαριστήσω την Σοφία Γεωργούδη που χωρίς αυτήν δεν θα είχε συμβεί τίποτα από όλα αυτά.


Μανώλης Ολλανδέζος

Υ.Γ Το ταξίδι μόλις ξεκίνησε και συνεχίζεται με συνταξιδιώτες αυτούς που επενδύουν στην γνώση!!!