Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τα προκαταρκτικά του Cubase 10, τα Grey Studios Athens έχουν ετοιμάσει μία ολοκληρωμένη πρωτότυπη πρόταση για όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με τη μουσική παραγωγή σε ερασιτεχνικό ή ακόμα και επαγγελματικό επίπεδο. Βασικός στόχος των ατομικών αυτών σεμιναρίων είναι η εξοικείωση με τον εξοπλισμό και τα προγράμματα μουσικής παραγωγής που επιτυγχάνεται μέσα από εκτενή πρακτική εξάσκηση του ενδιαφερόμενου σε συνεργασία με τον εκπαιδευτή – παραγωγό.
Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα των Grey Studios Athens https://greystudios.gr/programmata-mousikis-paragwgis/
Λίγα λόγια για τον αφηγητή των βίντεο Φώτη Μόσχο
Ο Φώτης Μόσχος γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Έχοντας μουσικά ερεθίσματα από μικρή κιόλας ηλικία, ξεκίνησε τις σπουδές του στο πιάνο και το 2001 συνέχισε τις σπουδές του στο Πρότυπο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Παλλήνης. Το 2007 άρχισε να φοιτά στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών χωρίς όμως να αφήσει τις παράλληλες σπουδές του στο πιάνο. Το 2011 απέκτησε το Δίπλωμα πιάνου με βαθμό άριστα 10 και το πρώτο βραβείο και ένα χρόνο αργότερα απέκτησε και το πτυχίο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών. Αμέσως μετά, συνέχισε τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο ξεκινώντας το 2013 να φοιτά στο ΠΜΣ ΠΜΣ «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου, κατεύθυνση Ψηφιακές Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση» και το 2016 αποφοίτησε με βαθμό «Άριστα».Τώρα συνεχίζει τις σπουδές του ως υποψήφιος διδάκτορας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά την διάρκεια των σπουδών του, δεν άφησε ποτέ την αγάπη του και την ενασχόλησή μου με του με την μουσική τεχνολογία και την ηχοληψία. Σε ηλικία μόλις 11 ετών πήρε στα χέρια του το πρώτο DAW και άρχισε να ασχολείται με το MIDI. Όταν μπήκε στο πανεπιστήμιο, πήρε την κατεύθυνση της μουσικής τεχνολογίας και γρήγορα έδειξε τις ικανότητές του. Μέχρι να τελειώσει το πτυχίο του είχε συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό εκδηλώσεων και συνεδρίων καλύπτοντας ηχητικά τις εκδηλώσεις. Παράλληλα με το μεταπτυχιακό του, συνεργάστηκε με τις σχολικές συμβούλους της Αθήνας ως εισηγητής σε δύο κύκλους σεμιναρίων με τίτλο ««Δυνατότητες μουσικής καταγραφής και σύνθεσης με την χρήση των ΤΠΕ». Τα τελευταία δύο χρόνια εργάστηκε ως βασικός ηχολήπτης στο Studio του Εργαστηρίου Μουσικής Ακουστικής Τεχνολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, ΕΚΠΑ κάνοντας συνεργασίες με γνωστούς Έλληνες καλλιτέχνες αλλά και ξένους όπως την Μ. Φαραντούρη, Σ. Χυτήρη, Α. Λαδόπουλο και συνεργασίες με γνωστούς φορείς όπως την Documenta 14. Σήμερα συνεργάζεται ενεργά με τα Grey Studios ως καθηγητής του λογισμικού Musescore αλλά και σε άλλες δραστηριότητες.
Tα tutorials μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στο κανάλι του Grey Studios Athens
https://www.youtube.com/playlist?list=PLhuxx3NAWQmcGzhVDoD_AAcoOibLillWB