Ηχολήπτης

O ηχολήπτης ή μηχανικός/τεχνικός ήχου  (audio, sound ή recording engineer/technician)

Είναι εξειδικευμένος στη χρήση εξοπλισμού εγγραφής, μίξης/επεξεργασίας και αναπαραγωγής ήχου. Το πεδίο εφαρμογής καλύπτει πολλούς καλλιτεχνικούς και επαγγελματικούς τομείς, όπως της ηλεκτρονικής, της ακουστικής, της ψυχοακουστικής και της μουσικής. Ρυθμίζει και χειρίζεται συσκευές σχετικές με τον ήχο των θεατρικών, μουσικών, κινηματογραφικών, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών παραστάσεων ή εκπομπών. Επίσης, επεξεργάζεται ψηφιακές ηχογραφήσεις (μοντάζ/μίξη, mastering, κτλ).

Το επάγγελμα του ηχολήπτη περιλαμβάνει τις δημιουργικές και πρακτικές όψεις του ήχου και της μουσικής, σε αντίθεση με το επάγγελμα του ακουστικού μηχανικού (acoustical engineer) που ασχολείται με την εφαρμογή της φυσικής επιστήμης της ακουστικής, στην τεχνολογία. Ειδικότερα, ο ηχολήπτης ασχολείται με τις τεχνικές εγκατάστασης των μικροφώνων και ρύθμισης της κονσόλας ηχοληψίας. Πολλοί μηχανικοί ήχου έχουν επινοήσει νέες τεχνολογίες, εξοπλισμό και τεχνικές που βελτιώνουν την επιτυγχανόμενη απόδοση.

Check Also

Ηχολήπτες: Γενετικά λιγότερο πιθανό να χαμογελάσουν

Δεκαπέντε επιπλέον χρωμοσώματα Υ από κανονικούς ανθρώπους βρέθηκε ότι έχουν οι ηχολήπτες Ένα πρόσφατο άρθρο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.