Οι φθινοπωρινές δράσεις της ThessPro

Η ThessPro είναι μία  Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Κοινωφελούς χαρακτήρα με έδρα τη Θεσσαλονίκη και απαρτίζεται από μία ομάδα 14  τεχνικών ήχου και οπτικοακουστικών συστημάτων.

 

Για το μήνα Οκτώβρη

Για τις 31 /10 έχει ήδη ανακοινωθεί  το καθιερωμένο σεμινάριο Ασφάλειας και Υγείας στην εργασία. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής πατήστε εδώ.

Στις  20 /10 διοργανώνεται για πρώτη φορά ένα παζάρι ηχοληπτικού εξοπλισμού με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Μουσείου Ραδιοφωνίας. Θα είναι ένα παζάρι που θα συμμετέχουν ιδιώτες (όχι εταιρίες) με ακουστικά, κάρτες ήχου, βιβλία ηχοληψίας,  πομποδέκτες, μικρόφωνα (studio + PA), D.I, Compressors, Equalisers, Reverbs και άλλα με σκεπτικό το τετράπτυχο “Πούλησε – Αντάλλαξε – Χάρισε- Ανακύκλωσε”. Το παζάρι θα πλαισιωθεί με παράλληλες εκδηλώσεις. Μέχρι τώρα έχουν προγραμματιστεί:

 1. Καλώδια – Κολλήσεις- Αdaptors (εργαστήριο)

Πώς κολλάμε καλώδια ήχου, πώς φτιάχνουμε adaptors και πώς επιλέγουμε το σωστό τύπο καλωδίου;

2. Μέθοδος αναπαλαίωσης ραδιοφώνων λυχνίας (εργαστήριο)

Με αφορμή τον φυσικό, ζεστό αναλογικό ήχο της λυχνίας και με μία νοσταλγική διάθεση για τα πρώτα χρόνια του ραδιοφώνου, υπάρχει σε εξέλιξη ένα σχέδιο φυσικής και ηλεκτρονικής αποκατάστασης επιλεγμένων παλιών ραδιοφώνων.

3. «Take the A Train» (ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή)

Η επί έξι χρόνια επιτυχημένη ραδιοφωνική εκπομπή Take the A Train, φιλοξενείται για 3 ώρες ζωντανά από το booth του μουσείου ραδιοφωνίας. Η Πηνελόπη Συλλιγνάκη με τις μουσικές της ιστορίες θα μας ταξιδέψει στο χρόνο με αφηγήματα και μουσικές με τον δικό της μοναδικό  τρόπο.

4. Νύχτα Ραδιοφώνου» ( μουσική εκδήλωση )

Στέλλα Χαρινά και οι Γυρολόγοι Unplugged

Η όμορφη κομπανία της Θεσσαλονίκης σε μια βραδιά αφιερωμένη στον κ. Παναγιώτη Κίσκιλα, τη ψυχή του Μουσείου Ραδιοφωνίας και τη ζωντανή ιστορία του ραδιοφώνου στην Ελλάδα.

Λεπτομερείς πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής θα ανακοινωθούν στο επόμενο δεκαήμερο από τη ThessPro.

 

Για το μήνα Νοέμβρη 

1. Σεμινάριο: Ασύρματα μικρόφωνα και ακουστικά  από το Α έως το Ω

2.  Η 3η Ημερίδα σπουδών ήχου με θεματικές:

Ακουστική οικολογία, Μουσική Τεχνολογία και ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων της έρευνας για την Υγεία της Ακοής .

 

Για τον μήνα Δεκέμβρη 

Σεμινάριο Μουσικής Τεχνολογίας : ” Τεχνολογία και live performance”

 

 

Check Also

Εκπαιδευτικά προγράμματα απο τη ThessPro

Δύο νέα eξ αποστάσεως εκπαιδευτικά προγράμματα της ThessPro. Ήχος και θόρυβος για μαθητές γυμνασίου και Ενεργητική ακρόαση και αντιμετώπιση θορύβου στις αίθυσες διδασκαλίας για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.