Πολιτισμός και καταστολή

Θέση πήρε η Π.Ο.Θ.Α στο θέμα της καταστολής με αφορμή την υπόθεση Ινδαρέ.

 

 

Αστυνομία στους εργασιακούς χώρους, αστυνομία στα Πανεπιστήμια, αστυνομία στους Κινηματογράφους, αστυνομία στα σπίτια πολιτών. Αστυνομία παντού, δικαιοσύνη πουθενά!

Οι αυθαίρετες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας όλο και πληθαίνουν καθημερινά. Η απρόκλητη βία των δυνάμεων καταστολής στο σπίτι του Σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ καθώς και η κατασκευή ενοχοποιητικών στοιχείων έρχεται να προστεθεί σε μια πληθώρα κρουσμάτων κρατικής βίας.

Στεκόμαστε στο πλευρό του συναδέλφου Δημήτρη.

Η ακροδεξιά, το δόγμα τρόμος και τάξη, οι σκευωρίες διαχέονται με τρόπο συστηματικό στους κρατικούς μηχανισμούς, στα σώματα ασφαλείας καταστρατηγώντας την ελευθερία του λόγου, της έκφρασης, απαξιώνοντας  δημοκρατικούς θεσμούς, τα ανθρώπινα δικαιώματα, καλλιεργώντας το φόβο στην κοινωνική ζωή του τόπου. Στόχος είναι η λογοκρισία, ο περιορισμός των ελευθεριών, των διεκδικήσεων,  η υποταγή στο καθεστώς του φόβου.

Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης έχει περάσει κάθε όριο και δεν μπορεί να είναι ανεκτός. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος καλεί τους εργαζόμενους, τους δημιουργούς,  τους καλλιτέχνες  να αντισταθούμε για να μην γίνει συνήθεια η εικόνα της αστυνομικής αυθαιρεσίας .

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένεια Ινδαρέ. Δεν θα τους αφήσουμε μόνους.

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Θ.Α.

Πηγή: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ

Check Also

Δωρεάν πολυκάναλη βιβλιοθήκη

‘Mixing Secrets‘  For The Small Studio Δωρεάν πολυκάναλη βιβλιοθήκη Παρακάτω υπάρχει μία λίστα από projects τα οποία …

Εκπαιδευτικά προγράμματα απο τη ThessPro

Δύο νέα eξ αποστάσεως εκπαιδευτικά προγράμματα της ThessPro. Ήχος και θόρυβος για μαθητές γυμνασίου και Ενεργητική ακρόαση και αντιμετώπιση θορύβου στις αίθυσες διδασκαλίας για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.