Τα πέντε πράγματα που κάθε ηχολήπτης πρέπει να ξέρει! (μέρος 3ο)

Τα πέντε πράγματα που κάθε ηχολήπτης πρέπει να ξέρει!
Του Αlex Milne
Πηγή: rfvenue.com
Ελεύθερη απόδοση στα Ελληνικά : StayingAlive translation team

 

3. Πως να χρησιμοποιείτε ένα πολύμετρο.

Τώρα που γνωρίζουμε τα πάντα γύρω από τον νόμο του Ohm,βάζω στοίχημα ότι θα ευχόσασταν να υπήρχαν και μαγικές συσκευές που θα σας έδειχναν το ρεύμα σε μία μπαταρία η κάποια πηγή ενέργειας,το ρεύμα σε ένα κύκλωμα ή την αντίσταση ενός καλωδίου.
Υπάρχει μιά συσκευή και ονομάζεται πολύμετρο

 

Οδηγίες βήμα-βήμα για το πως χρησιμοποιείται ένα πολύμετρο είναι πολύ λεπτομερείς για το δημοσίευμα. Αλλά με την κατανόηση του νόμου του Ohm και με τις οδηγίες χρήσεως του μετρητικού σας θα είσαστε έτοιμοι σε μερικά λεπτά. Επίσης υπάρχει στο διαδίκτυο πληθώρα δημοσιεύσεων και μαθημάτων χρήσης του πολυμέτρου.

 

Στην αναζήτηση της Google έχει αρκετά βίντεο για να επιλέξετε

 

 

Τα πολύμετρα δεν είναι μόνο για τους επιδιορθωτές (Ηλεκτρονικούς) και τους μηχανικούς Το πολύμετρο είναι ένα ουσιώδες εργαλείο για να λύνει προβλήματα με καλώδια.

 

Όπως ειπώθηκε και το ακούσαμε από τα χείλη των καλύτερων ηχοληπτών monitor σε αυτό το δημοσίευμα , τα κακής ποιότητας καλώδια είναι ο συνήθης ύποπτος και τις περισσότερες φορές ο ένοχος στα προβλήματα των σημάτων. Πολλές φορές η ζημιά στα καλώδια είναι αόρατη. Τα καλώδια μπορεί να είναι λειτουργικά, αλλά όχι στο peak της απόδοσης τους (peak performance) .
Ένας τρόπος να μετρηθεί ένα καλώδιο είναι να μετρήσουμε την αντίστασή του.Ο γρήγορος τρόπος να διαγνωστεί ένα άστοχο καλώδιο (που δημιουργεί ένα μικρό κύκλωμα) δίχως ορατά σημάδια αλλοίωσης ή φθοράς, είναι να χρησιμοποιήσουμε τη συνεχόμενη λειτουργία του πολυμέτρου, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε στο ακόλουθο βίντεο .
Σε αυτή τη περίπτωση, το Ohmόμετρο (μία από τις πολλές λειτουργίες του πολυμέτρου) δε θα αποκαλύψει το μικρό κύκλωμα ,γιατί δεν το “βλέπει”.Στη προκειμένη περίπτωση χρησιμοποιούμε είτε παλμογράφο ,είτε Spectrum Analyzer Αντ’αυτού ,χρησιμοποιήσαμε το πολύμετρο γιά να καταδείξουμε πόσο εύθραυστο είναι ένα ομοαξονικό καλώδιο ( η ένδειξη του πολυμέτρου παραμένει πάντα χρήσιμη ).

 

 

Five Things Every Audio Pro Should Know How to Do