Home / Posts / Δευτέρα 11 Μαΐου η Γενική Συνέλευση του ΣΤΑΖΟΕ

Δευτέρα 11 Μαΐου η Γενική Συνέλευση του ΣΤΑΖΟΕ

Το σημερινό άρθρο είναι αφιερωμένο στον συνεργατισμό τον συνδικαλισμό και τον αγώνα στο δρόμο!

 

Περισσότερο από ποτέ άλλοτε, μας δίνεται η δυνατότητα της διαμόρφωσης του επαγγέλματός μας, της κατοχύρωσης δικαιωμάτων και της εργασίας με αξιοπρέπεια. Η έως τώρα επιλογή των περισσοτέρων να κινούνται εκτός σωματείου αποδείχτηκε τραγική για τον κλάδο με τα αποτελέσματα να είναι ορατά. Προς το παρόν στις άδειες τσέπες μας και απ’ όσο φαίνεται και στο εγγύς μέλλον στις τρύπιες τσέπες μας, μιας και δεν θα μπορούμε ούτε παντελόνι να αγοράσουμε.

Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια να έφταιγαν οι “μούρες” ή οι “παπαρολόγοι” ή τα διαπλεκόμενα συμφέροντα ή οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία εξυπηρετεί στην αποποίηση των ευθυνών που έχουμε όλοι μας για τη μη ύπαρξη σωματείου. Αυτή τη στιγμή όμως δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Μόνο αλληλεγγύη και υποστήριξη.

Αναρωτιέμαι :

 • Πως να ζητηθεί η στήριξη της πολιτείας την ώρα που δεν έχουμε κατοχυρώσει καν το επάγγελμα και κατ’ επέκταση τα δικαιώματα που έχουμε ως εργαζόμενοι;
 • Πως να μας ακούσουν την ώρα που δεν έχουμε φωνή; Όση ενίσχυση και να βάλεις δε θα ακουστεί γιατί δεν υπάρχουμε για το κράτος ως επαγγελματική ομάδα.  Υπάρχουμε μόνο σαν ερασιτεχνική ομάδα.
 • Τι κάναμε όλοι μας τόσα χρόνια για να έχουμε δικαιώματα;

Βγάζαμε τα μάτια μας.

 • Αν επιθυμούμε να λεγόμαστε στο μέλλον επαγγελματίες,  θα έπρεπε να συμμετέχουμε στα κοινά και να παίρνουμε αποφάσεις για το κοινό όφελος και όχι για το ατομικό συμφέρον. Στον συνεργατισμό στηρίχτηκαν τα UΝION σε όλο τον κόσμο δεν έγινε κανένα θαύμα!

. Ο συνεργατισμός προτάσσει 7 θεμελιώδεις αρχές

 • Εθελοντική και ανοικτή συμμετοχή
 • Δημοκρατικός έλεγχος – Δημοκρατική διοίκηση
 • Οικονομική συμμετοχή των μελών
 • Αυτονομία και ανεξαρτησία
 • Εκπαίδευση, κατάρτιση και πληροφόρηση
 • Συνεργασία μεταξύ συνεταιρισμών
 • Μέριμνα για την κοινότητα

(Παγκόσμιο συνέδριο συνεταιριστικών οργανώσεων, Μάντσεστερ 1995)

Για να έχει λοιπόν δύναμη να διεκδικήσει ένα συλλογικό όργανο δεν αρκεί απλά μια εγγραφή. Χρειάζεται συμμετοχή από όλους μας.

Η τεχνολογία σήμερα μας δίνει τη δυνατότητα πια να οργανωθούμε και από τον καναπέ. Με έναν υπολογιστή…. και το ΖΟΟΜ

Η ThessPro ξεκίνησε δύο ανοιχτές συζητήσεις  με εγγραφή περισσοτέρων από 70 κάθε φορά και τη συμμετοχή 120+ και τις δύο ημέρες, γεγονός που καταδεικνύει περισσότερο από ποτέ άλλοτε την ανάγκη επικοινωνίας των τεχνικών του κλάδου μας.

Η σημερινή διοίκηση του ΣΤΑΖΟΕ μας απέδειξε ότι ξέρει να συζητάει. Δεν ακολουθεί κομματική γραμμή, αλλά συγκροτημένη σκέψη, είδαμε όλοι μας  ποιοι είναι εκείνοι που μας εκπροσωπούν γιατί δεν έχουν μόνο ονοματεπώνυμο, έχουν και πρόσωπο  και είναι μπροστάρηδες.

Με τη δυνατότητα που μου παρέχεται από το συγκεκριμένο blog  κάνω έκκληση προς όλους τους τεχνικούς από όλη την Ελλάδα να συσπειρωθούμε και να ενώσουμε τις φωνές όλων στηρίζοντας την προσπάθεια του σωματείου μας.

Αφορά την τύχη όλων.

Μιχάλης Σπανός

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΖΟΕ

Μετά τις τελευταίες εξαγγελίες του Υπουργείου Πολιτισμού κρίνεται επείγουσα η πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης των μελών του ΣΤΑΖΟΕ την Δευτέρα 11 Μαΐου στις 18:00 το απόγευμα. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας ZOOM (https://zoom.us/download).

συνέλευση αφορά αποκλειστικά τα μέλη του σωματείου και θα πραγματοποιηθεί με τον εξής τρόπο.

 1. Για τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη του ΣΤΑΖΟΕ που επιθυμούν να συμμετέχουν θα πρέπει να δηλώσουν ενδιαφέρον στέλνοντας το ΟΝΟΜΑ-ΕΠΩΝΥΜΟ και MAIL στο info@stazoe.gr με θέμα: ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, για να τους προωθήσουμε το κωδικό πρόσβασης

 2. Για όσους και όσες δεν έχουν εγγραφεί και επιθυμούν να το κάνουν και να συμμετέχουν στην συνέλευση μπορούν να το απευθυνθούν στο info@stazoe.gr ή μέσω του messenger

 3. Όσοι και όσες δεν γνωρίζουν την πλατφόρμα ή δεν έχουν την δυνατότητα χρήσης internet θα μπορούν να μετακινηθούν στον χώρο κάποιου συναδέλφου ώστε να έχουν κοινή συμμετοχή.

Θέματα συζήτησης

 • Ενημέρωση και συζήτηση για τις μέχρι τώρα εξελίξεις στα μέτρα στήριξης

 • Κωδικοί ασφάλισης

 • Συμβάσεις εργασίας και εργασιακές σχέσεις

 • Άμεσες κινήσεις διεκδίκησης αιτημάτων

Αντιλαμβανόμαστε όλοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και είναι καιρός να παρθούν συλλογικές αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις μας.

Είμαστε πολλοί ας τους το αποδείξουμε!

Το Δ.Σ. του Σ.Τ.Α.Ζ.Ο.Ε
Creative Commons License Δευτέρα 11 Μαΐου η Γενική Συνέλευση του ΣΤΑΖΟΕ is licensed by Stayingalive.gr under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 United States License.
Αρέσει σε %d bloggers: