Home / Ενημέρωση / Χαμηλό κόστος παραγωγής εις βάρος του εργαζόμενου

Χαμηλό κόστος παραγωγής εις βάρος του εργαζόμενου

Χαμηλό κόστος παραγωγής εις βάρος του εργαζόμενου Η περίπτωση του συναδέλφου Α.Γ.

26 βραβεία πήρε η συγκεκριμένη εταιρεία στα Εvent Αwards 2017, ανάμεσα στα οποία και το Event Production Company of the Year!

“Μπορούμε να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες σε χαμηλότερο κόστος” είναι τα λόγια σε πρόσφατη συνέντευξη του Διευθυντή της AMUSE EVENT.

Πώς όμως επιτυγχάνεται αυτό δεν μας εξηγεί…Με ανασφάλιστους διευθυντές παραγωγής;

Πόσα χρήματα χρωστάει στην αγορά η πολυβραβευμένη εταιρία;

Η ιστορία του συναδέλφου 

Η AMUSE EVENT πουλάει θέαμα και διασκέδαση οργανώνοντας εκδηλώσεις μεγάλων ομίλων όπως Ο.Τ.Ε. και L’OREAL. Πλέον αναλαμβάνει και τηλεοπτικές παραγωγές του COSMOTE TV «ΚΟΡΥΦΕΣ», «ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ» κ.α. Χρησιμοποιεί ανειδίκευτο προσωπικό στις παραγωγές, χαμηλόμισθους/ες που δεν ζητάνε όσα δικαιούνται (υπερωρίες, εκτός έδρας, κυριακάτικα, νυχτερινά). «Πρακτική άσκηση» που διαρκεί πολύ συχνά πάνω από 12 ώρες, επισφαλείς εργαζομένους ή με επιδοτήσεις ΟΑΕΔ, αξιοποιώντας έτσι όλο το νομικό οπλοστάσιο και τις νέες τεχνικές management.

Μάλιστα έχει φτιάξει και δικό της θάλαμο επώασης νέου φθηνού εργατικού δυναμικού, δημιουργώντας το AmuseSchoolofEvents.

Τα γεγονότα

Ο συνάδελφος Α.Γ. ξεκίνησε να εργάζεται πριν 4 χρόνια στην AMUSE EVENT, αναλαμβάνοντας ως έμπειρος διευθυντής παραγωγής την πλειονότητα των παραγωγών της εταιρείας. Παραγωγές όμως που δεν είχαν την ανάλογη αμοιβή γι’ αυτόν. Από την πρώτη παραγωγή ήδη, διαμαρτυρόμενος προς τον παραγωγό για την μικρή αμοιβή, και μάλιστα ανασφάλιστη, έλαβε ως απάντηση αυτό που όλοι/ες οι εργαζόμενοι/ες εν μέσω της κρίσης των αφεντικών ακούμε: στο μέλλον θα είναι καλύτερα…

Η εταιρεία από την αρχή δεν σεβάστηκε τη συλλογική σύμβαση εργασίας της ΕΤΕΚΤ, μέλος της οποίας είναι ο συνάδελφος, αλλά επιπρόσθετα με θράσος του ανέθετε εργασίες που δεν ανήκαν στις αρμοδιότητές του.

Η εξέλιξη

Ήδη από το δεύτερο χρόνο εργασίας του με την εν λόγω εταιρεία ο Α.Γ. εργάστηκε ως δ.παραγωγής του κεντρικού χριστουγεννιάτικου στολισμού των κτηρίων του ομίλου Ο.Τ.Ε., δηλαδή του κύριου πελάτη της AMUSE EVENT. Η αμοιβή του όμως ήταν κατώτερη αναλογικά από αυτή του ανειδίκευτου εργάτη, ενώ δούλευε καθημερινά με υπερωρίες, Κυριακές, αργίες και νυχτερινά.

Μάλιστα, την τελευταία χρονιά του Χριστουγεννιάτικου στολισμού των κτηρίων του ΟΤΕ «ξεχνάνε» να τον ασφαλίσουν χάνοντας και τα όποια λιγοστά δικαιώματα του δίνονται με 4ώρες ολιγόμηνες συμβάσεις (όπως του «προσέφεραν» προηγούμενη χρόνια) και φυσικά χωρίς δυνατότητα ούτε καν ταμείου ανεργίας, και είχαν και το θράσος να τον ενημερώσουν γραπτώς ότι δεν μπορούν να τα βάλουν αναδρομικά, λες και ο συνάδερφος δεν θα έσπευδε να ενημερωθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες (ΙΚΑ).
Και αφού τον έχουνε εκμεταλλευτεί και του έχουν καταπατήσει όλα τα εργασιακά δικαιώματα, μην αφήνοντας του ούτε το δικαίωμά στην υγεία, αρνούμενοι σε αυτόν ακόμα και άδεια για προγραμματισμένο χειρουργείο, βρίσκουν τελικά την πρόφαση ώστε να τον ξεφορτωθούν προσβάλλοντας την αξιοπρέπειά του: τον κατηγόρησαν ότι σε γυρίσματα που έγιναν το Μάιο του 2017 για τη L’OREAL, δήθεν προσκόμισε εικονικά τιμολόγια διατροφής των εργαζομένων.

Το αποτέλεσμα

Ο Α.Γ.  διαμαρτυρήθηκε έντονα γραπτώς διεκδικώντας μάλιστα τα ένσημα και τα δεδουλευμένα του, πράγμα που οδήγησε στην απόλυση του μέσω «κατά λάθος» email, αφήνοντάς τον χωρίς ούτε καν την κάλυψη του ταμείου ανεργίας, με χαμένα 4 χρόνια συντάξιμων ενσήμων.

Έτσι κατέθεσε αγωγή κατά της AMUSE EVENT.

Το συγκεκριμένο εργασιακό καθεστώς δεν είναι άγνωστο σε κανέναν μας.

Η αγωγή του Α.Γ. κατά της Amuse Event εκδικάζεται την Τρίτη 15 Μαίου 2018 και ώρα 9:00 στο Πρωτοδικείο (Ευελπίδων) στο κτήριο 9 Αίθουσα 10.

Creative Commons License Χαμηλό κόστος παραγωγής εις βάρος του εργαζόμενου is licensed by Stayingalive.gr under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 United States License.
Αρέσει σε %d bloggers: